Typiskt mig!

Typiskt mig att hoppas på något och sedan att det inte kommer bli som ja vill. Hade väldigt gärna velat hmta ut mina böcker i fredags men som vanligt så hade de inte kommit vad ja vet så får väl hoppas att de kommer på måndag. Måste ju få dem någon gång iallafall..

Åkte i fredags till mamsen och tänkte att ja skulle vara där under helgen. Skulle ju fira farmor idag som hade fyllt i veckan så. Och nu har vi lagat en middag som vart ganska sent att äta och nu tittar vi på bean medans vi väntar på
att filmen på femman ska börja. Var länge sedan man såg på filmen "what´s love got to do with it" fimen med ike and tina turner. Hur hon skaffade sig namnet tina turner kan man säga.

Vart ett litet inlägg men de är iaf något som man brukar säga...

Lättare med tiden.

När jag började på skolan för någon vecka sedan typ tror ja de var så kände ja att de kommer ta jätte lång tid innan ja kommer ha några vänner, visst ja kommer säkert prata med någon om man hamnar i grupp men inte trodde ja att gruppen skulle bli så här tajta som vi verkar ha blivit redan. Vill verkligen inte att gruppen ska spittras när vi börjar nästa delkurs denna termin som vi troligtvis kommer göra för att vi ska lära känna resten av klassen med. Men man får väl hålla tummarna att vi får vara samman.

Idag tog ja med mig datorn till skolan för de första för att vi skulle plugga i gruppen efter föreläsningen då vi har projekt att jobba med udner några veckor. Men provade att ha med den under föreläsningen och anteckna och de gick bättre än vad ja trodde. trodde verkligen att ja inte skulle hinna med men de gjorde ja så den får nog följa med varje gång vi ska ha föreläsning. och då slipper ja ju sitta varje gång ja kommer hem med att skriva in de i datorn, då finns de ju redan där.så kan man skicka vidare om de skulle behövas.

Och ja får äntligen mina bäcker imorgon. Skickades idag och de skulle ta två arbetsdagar så kommer nog kunna hämta ut de imorgon. Och som ja längtar då ja äntligen kommer kunna tok-läsa böckerna och strycka under hur mycket ja vill då de är mina egna och inte bibliotekets. Sen att någon annan kan ta dem sedan när ja har gått klart kursen och denna termin är ju bra. så gott som nya då och med några understryckningar.
kanske ska slå in farmors present och sedan packa så man har de klart till imorgon för åker direlt till tåget från skolan så....

Mycket har hänt sen sist

Som sagt mycket har hänt sist och jag har haft mycket att göra. Därför de har varit lite dåligt med uppdatering här.
Har haft många föreläsningar i skolan som har varit väldigt spännande förutom den i fredags, den kunde man ha skippat, var bara ren info om något förbund men lärarna på universitetet tyckte väl att de var något vi behövde veta så. Har mycket att ren skriva från dem men har ännu inte fått informationen från föreläsningen "Begrepp m.mm" som föreläsaren skulle lägga ut på blackboarden. Han har kanske gjort de men till den generella gruppen och inte till våran. Hoppas Bertil har kollat upp de. Inte bra om man inte har all info så att man kan läsa på inför tentan som kommer i mars. Vore bra om man kunde klara den direkt.
Sitter och väntar på min kurslitteratur som jag har beställt genom bokus och den har fortfarande inte skickats därifrån och skulle verkligen behövt den till imorgon då de är en föreläsning om " Historiska perspektiv på funktionshinder" och hade velat läsa på om de innan så att man fattade något men i och med att de är så sega på att skicka så får jag väl vara tvungen att läsa om de senare. Har mycket att läsa nu när jag väl får böckerna men de får jag väl lov att ta. Har ju valt själv att studera till socionom och då får man ju läsa ganska mycket.

I helgen var vi i Lördags i Fagersta och tävlade eller Thomas rättare sagt  tävlade i någon tävling med skytten. Och de kunde ha gått mycket bättre men man får ha i åtanke att han inte har tränat på över ett år då vi bor i Örebro så.
Stanade kvar till finalen och såg den och det var många från laget som fick pris så de är vi väldigt stolta över. Älsklingen fick ett till och med kom trea i sin grupp. Och gårdagen tillbringades ute på sjön och fiskade men inte fick vi många bara en liten sketen fisk på 1dm knappt så vi packade ihop efter några timmar och begav oss hemåt igen till värmen. Stannade till i Hummelsta på godis stoppet och handlade typ 1,5kg godis men de kommer ju räcka ett bra tag så. Och idag har vi bara städat och tvättat. Tyckte att de behövdes att göra en riktig ordenlig städning av lägenheten så nu ser de fint ut.

Dags att börja göra i ordning sig för sängen då man ska upp imorgon och fixa lite saker innan man ska till skolan på ännu en föreläsning. Hoppas den är intresant annars jobbig att sitta 3timmar.

Kram på er alla <3<3

Rolig kväll igår

Igår var det dags för ännu en spännande och rolig kväll för oss nollor. Man får välja själv vilka man vill gå på och inte. Hade egentligen velat gå ikväll och sett filmen som de skulle visa på Kåren men i och med att min sista buss från stan går 23:20 så måste jag åka vid halv elva och då har filmen inte slutat än så de var ingen idé att åka dit idag så jag åkte igår då vi skulle ha "jul-knyttis" så vi lekte lekar och åt lite jul mat kan man säga. Var väldigt roligt iallafall. Börja komma nära några stycken nu men de tråkiga är ju att man inte kommer gå med dem i samma klass om de är så att man ska gå i klasser. De går i den vanliga socionom programmet och jag går med inriktning fast får ju träffa J imorgon då vi går i samma klass.

Nu är bloggen uppdaterad lite iaf och matlådan klar och väskan packad såå borde väl lägga huvudet på kudden och försöka sova då ja ska upp tidigt för att åka till skolan imorgon. Mer kommer imorgon om hur de var att ha lektioner för första gången på ett bra j*vla tag...



Kram på er alla

Mycket info och mycket trevligt

Iförgår så var det dags att ta sig till universitetet här i Örebro för att skriva in mig. Var på ett informations möte med lite allmän info och sedan vart man guidad runt på skolan av mina faddrar. Sedan när allt var klart där så åkte jag ner med Jessica och åt lite lunch på Jensens och firade att vi var nya studenter som vi sa.
Åkte på kvällen till Nollningens öppningssak fast ja inte hade tänkt de för att ja hade inte mått bra under dagen men de vart rätt så roligt på kvällen klrde lite namnlekar och lära känna varandra men var hemma till 11 tror ja de var.


Tordagen var ja lite i skolan åter igen och fixade lite saker och hängde sedan med Julia med hem och lagade lite tacos och sedan umgicks och pratade om allt möjligt men mest om skolan om man ska vara ärlig. Hon går ju redan där sen 1,5år tillbaka så de avr ju riligt att få reda på massa mer. Måste bara skaffa lite böcker så ska allt vara glasklart men man får ju mer info på måndag och måste bara komma på vad man ska ha till matlåda på måndag och tisdag och tror onsdag med beror på om dagen har ändrats något. Ska bara komma ihåg att komma ihåg att gå ut å titta på den. Jag kan vara lite små glömsk ibland med att kolla upp saker som ja ska göra men de blir väl bättre nu när man är i skolan och antecknar ner allt i kalendern som jag kaffade mig i Ullared.

Många frågade mig varför ja vill bli Socionom och något riktigt ordentligt svar finns de väl inte utan att jag vill jobba med människor och speciellt äldre och folk som har lite hinder och då passar de bra att gå socionomprogrammet med inriktning åldrande och förhinder.

Vart myvket idag men så får de bli när man inte skriver varje dag som de kommer bli förhoppningsvis *flin*
Ska nu återgå till att titta lite på tv är nämligen barnaskrik å jävelskap på tv4+ och de är en väldigt bra och rolig film då ja verkligen gillar dag otto.

kram på er alla

Veckan som har gått!

I och med att de var en vecka sedan jag skrev här sist så har jag ju gjort en massa saker tro de eller ej. Ibland kan de ju ta ett tag och så har jag inte gjort ett skit men så är de.
I onsdags åkte jag och tittade på farmors nya lägenhet som hon skulle flytta in nästa dag, så vi handlade lite basvaror så de fanns något att äta i och med att de skulle ta ett tag innan vi var klara med flytten å då skulle affärerna vara stängda redan.
Torsdagen var den stora flyttdagen och tro mig att de tog verkligen hela dagen att köra och bära upp allt. kanske för att där sakerna var skulle vara borta under några timmar så man inte kunde komma åt dem men de gjorde inget då fick man vila lite emellan. Sedan så sov ja hos farmor iom att jag skulle hem nästa dag till örebro och lättare att åka buss från Hammarby ist för Tillberga. Går lite snabbare med busen skiljer sig typ 20minuter.

Och resten av dagarna har ja städat och donat och haft mig. Blir lite stökigt då man lämnar sin älskling själv hemma några dagar, fast de är ju inte så att han skitar ner och de bara jag som städar utan han hjälper till med bara att han har haft mycket på jobbet och när ja ändå går hemma nu några dagar till innan skolan kommer starta så kan ja ju lika bra hjälpa till med att städa. De är ju mitt hem med och inte bara hans!!

Jadu...

Jag vet att det var någon/några dagar sedan jag skrev här. Men har haft andra saker att göra. Igår kom älsklingen hem från loftdalen och kom ht direkt så vi gick och hyrde film och tittade och mös lite. Var ju ett par dagar sen sist vi sågs och det syndes att han hade saknat mig.

Idag tog vi en runda på stan och kollade runt. Passade på att handla ett nytt te som hette "trettondag bubbel" med smak av champagne och jordgubb så de ska bli spännande att smaka på de. De doftar gudomligt de så de med lite mjölk blir perfekt tror jag. Ska nog gå och slå på en kanna med vatten så man kan få ta sig en kopp eller kanske fler vem vet.


Shopping!

Som jag skrev tidigare så skulle jag iväg ner till stan med Fernizz och shoppa lite grann och även prata lite i och med att vi inte hade umgåtts på några veckor. Och de var verkligen trvligt. Vi tog en bit lunch på spicy hot och för en gångs skull så tog jag och provade något nytt än de jag brukar oftast ta som jag ändå inte får äta för ja inte tål de. men vanor är svårt att bryta men inte idag. Sedan sprang vi runt i affärer, hittade en klocka för en gångs skull så slog till å tog den så nu kan inte älsklingen klaga att ja letar efter en jämt när ja är på stan... Passade även på att handla lite på panduro då det var rea på scrapbooking och två skivor så nu kan jag lyssna på mina låtar som jag villl då ja har skivan nu. Har kommit på att de är väldigt svårt att lyssna på vissa låtar som man inte har på datan om det inte är på Spotify, men om jag säger så här: Spotify har verkligen hjälpt mig att gå vidare med allt med pappa. Då ja har lyssnat å lyssnat på låtar som startar vissa känslor inom mig. Men man kanske ska ta och lägga sig för natten, har varit väldig trevlig dag som sagt men någon gång måste den väl sluta så att det kna komma fler underbara dagar..

Sov så gott så hörs vi imorgon!!




Litet

Får bli ett litet inlägg nu och sedan ett större sedan under kvällen. Är snat påväg ner till stan för att ta en lunch med den underbara Ferniz. Var ett tag sen man umgicks så de ska bli trevligt att catch up lite med honom om vad som händer här nu när man inte bor i staden längre. finns ju saker att missa så. Nej nu måste jag väl kolla vad ja ska ha med mig så att ja inte glömmer något.

Ses senare

Nytt år Nya luften!

Nytt år nya luften som rubriken säger. Och detta år ska jag banne mig hålla åtminstone ett av mina löften. Annars vet ja inte vad ja gör.

Gårdagen tillbringades först hos moster som fyllde år. Så man var där och åt Olle tårta som vi säger i våran familj, tror jag till och med åt alledess för mycket så som jag känner mig idag. Sedan var man i björksta som man egentligen ska säga men jag säger tortuna som alla andra hos mina svärföräldrar och firade in de nya året med en hel del folk,inräknade mamma och farmor. Vi åt och skrattade åt allt på tv och tills det var dags att gå ut och skåla och tända tomtebloss vid tolvslaget. Mer var de inte med de. Utam hade kanske velat hitta på något mer men i och med att de skulle upp tidigt idag och åka upp på familj semester så fick de vara.

Saknar min älskling så men vad är ett färhållande om man inte kan vara ifrån varann några dagar liksom. De borde vi veta och klara av vi som har varit med om så mycket (mallis,lumpen,norge,göteborg).

Får hoppas detta år för med sig massa tur och kärlek.


Kram på er alla


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0